Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Βιομήχανοι και βιοτέχνες εξαιρούνται από το χαράτσι στα ακίνητα.



Φαίνεται ότι οι πιέσεις για εξαιρέσεις από το έκτακτο τέλος ακινήτων, πιάνουν τόπο και τα... ρουσφέτια δίνουν και παίρνουν.

Οπως είχαμε γράψει στο www.ered.gr ασκήθηκαν πιέσεις από ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνουν στο Δημόσιο χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, να εξαιρεθούν από την καταβολή του φόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά ακινήτων όσοι ιδιοκτήτες έχουν ακίνητα που μισθώνουν υπηρεσίες του Δημοσίου και που ο λογαριασμός της ΔΕΗ εκδίδεται στο όνομα του ενοικιαστή, δηλαδή του δημοσίου.

H δεύτερη τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή στην Βουλή και η οποία εξαιρεί από το φόρο και τις βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Η ρύθμιση προβλέπει ότι εξαιρούνται τα ακίνητα που έχουν αποκλειστική γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση.

Ετσι, χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εργοστασίων ή βιοτεχνικών μονάδων δε θα πιαστούν στα δίχτυα της εφορίας και δεν θα τους κοπεί το ρεύμα αφού δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν το φόρο. Μία ημέρα πριν από την τελική ψήφιση της ρύθμισης για την έκτακτη εισφορά ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλες εξαιρέσεις καθώς πλέον οι πιέσεις αυξάνονται από μεγάλα ξενοδοχεία και τράπεζες ή άλλους επιχειρηματίες που διαθέτουν ξενοδοχειακές μονάδες.
Πηγή www.ered.gr