Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων από το Νοέμβριο.



Το δρόμο προς το υπουργείο παίρνουν οι λίστες με τα κατεδαφιστέα. Οι ενέργειες θα ξεκινήσουν, το συντομότερο δυνατό, από τις προστατευμένες περιοχές και τις πολυτελείς αυθαίρετες κατοικίες.
Στελέχη του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν στο "ΣΚΑΪ", πως εξετάζουν το ενδεχόμενο κατεδάφισης εκατό αυθαιρέτων το μήνα σε όλη την επικράτεια!
Τις όλες ενέργειες θέλουν να τις ξεκινήσουν αν είναι δυνατόν από το Νοέμβριο.
Οι λίστες με τα κατεδαφιστέα έχουν αρχίσει να φτάνουν ήδη στο υπουργείο, καθώς οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων αποστέλλουν τα στοιχεία όσων ακινήτων έχουν τελεσιδικήσει οι διαδικασίες ενστάσεων και κρίθηκαν οριστικώς κατεδαφιστέα.
Ως αυτή τη στιγμή έχουν αποσταλεί περίπου 2.500 οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, με πρώτη σε ανταπόκριση, την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, που έχει κοινοποιήσει, περίπου 700.
Αντιθέτως, η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής έχει αποστείλει λιγότερα από 300 οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά σε πέργκολες και φράκτες.
Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία μπήκαν οι διαδικασίες τηλεπισκόπισης των προστατευόμενων περιοχών, ώστε οι Υπηρεσίες του Υπουργείου και τα Δασαρχεία, να γνωρίζουν, ανά πάσα στιγμή, τι έχει ανεγερθεί εντός των ορίων ευθύνης τους.
buildnet.gr