Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Credit Suisse: Έρχεται φούσκα ακινήτων στην Κίνα.



Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μια νέα οικονομική κρίση, μια «απόλυτη χρηματοπιστωτική καταιγίδα», όπως τη χαρακτηρίζουν, με αφετηρία την αγορά ακινήτων της Κίνας, προειδοποιούν σε έκθεσή τους, με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου, οι αναλυτές της Credit Suisse!
Στις εκτιμήσεις τους οι ειδικοί της τράπεζας εκτιμούν πως η αγορά real-estate της Κίνας βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με μια διαρκώς ογκούμενη πιστωτική κρίση, με τα στοιχεία του Αυγούστου να καταδεικνύουν πως οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες ήδη έχουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας, ενώ παράλληλα η κεντρική κυβέρνηση έχει επιβάλλει σαφείς περιορισμούς στο ύψος των δανεικών κεφαλαίων που μπορούν να εκταμιεύσουν οι τράπεζες της χώρας έως τουλάχιστον τα τέλη της χρονιάς.
Η υπερθέρμανση στον κλάδο των ακινήτων , σε συνδυασμό με την δύσκολη περίοδο που διάγει γενικότερα η παγκόσμια οικονομία και «απειλεί» με τη σειρά της την πιο εξωστρεφή / εξαγωγική οικονομία του πλανήτη, την κινεζική, καθιστούν εξαιρετικά ανήσυχους τους αναλυτές της Credit Suisse.
Σε παρόμοια κατεύθυνση εξάλλου κινούνται και οι νέες δηλώσεις του επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο οποίος, μιλώντας νωρίτερα στο CNBC, δήλωσε ότι «ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια νέα οικονομική ζώνη κινδύνου» και προέτρεψε τους ηγέτες σε Ευρώπη, Ιαπωνία και ΗΠΑ «να λάβουν σκληρές αποφάσεις για να αποτρέψουν την περαιτέρω διολίσθηση της παγκόσμιας οικονομίας»…
http://www.protothema.gr