Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Aυθαίρετα και ημιυπαίθριοι «γλιτώνουν» το νέο χαράτσι.



Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλ. Πλασκοβίτης, ανακοίνωσε σήμερα ότι το αργότερο στις επόμενες δυο ημέρες θα εκδοθεί η διάταξη για το τέλος ακινήτων. Θα προβλέπεται, όπως είπε, ρητά ότι το τέλος θα αφορά τους ιδιοκτήτες και αν καταβάλλεται από ενοικιαστές, θα αφαιρείται από το ενοίκιο τμηματικά.
Εάν υπάρχει, σημείωσε, αναντιστοιχία πραγματικών τετραγωνικών και όσων καταγράφονται στη ΔΕΗ,τότε «δυστυχώς» θα υπολογιστεί με τα αναγραφόμενα τετραγωνικά στον λογαριασμό. Ως εκ τούτου αυθαίρετοι χώροι και κλειστοί ημιυπαίθριοι που δεν έχουν καταγραφεί στη βάση δεδομένων της ΔΕΗ δεν θα υπολογιστούν. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές τι θα γίνει με κλειστά ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται ή έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Απίστευτο δηλαδή, αλλά κυβερνητικό...
Ο κ. Πλασκοβίτης έδωσε και διευκρινίσεις για την εφεδρεία. Η εφεδρεία με βάση την εγκύκλιο που εξέδωσε η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ αφορά μόνον τους υπαλλήλους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για ΔΕΚΟ που βρίσκονται υπό την άμεση εποπτεία του Δημοσίου, διευκρίνισε κ. Πλασκοβίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
'Οσοι οργανισμοί έχουν αντιρρήσεις ότι δεν έπρεπε να συμπεριληφθούν στη λίστα, πρόσθεσε, θα πρέπει να τις εκθέσουν στο υπουργείο Οικονομικών. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Κουκουλόπουλου για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ τόνισε πως εάν το υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό τότε θα πρέπει να φέρει ειδική διάταξη.
Ο κ. Πλασκοβίτης, ανακοίνωσε ότι το αργότερο στις επόμενες δυο ημέρες θα εκδοθεί η διάταξη για το τέλος ακινήτων. Θα προβλέπεται, όπως είπε, ρητά ότι το τέλος θα αφορά τους ιδιοκτήτες και αν καταβάλλεται από ενοικιαστές, θα αφαιρείται από το ενοίκιο τμηματικά.
Εάν υπάρχει, σημείωσε, αναντιστοιχία πραγματικών τετραγωνικών και όσων καταγράφονται στη ΔΕΗ, τότε «δυστυχώς» θα υπολογιστεί με τα αναγραφόμενα τετραγωνικά στον λογαριασμό. Ως εκ τούτου αυθαίρετοι χώροι και κλειστοί ημιυπαίθριοι που δεν έχουν καταγραφεί στη βάση δεδομένων της ΔΕΗ δεν θα υπολογιστούν. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές τι θα γίνει με κλειστά ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται ή έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
newpost.gr