Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αύριο κλείνουν οι εκκρεμότητες για το νέο χαράτσι.



Το ειδικό τέλος επί των ακινήτων θα καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες και δεν θα επιβαρύνει τους ενοικιαστές. Αυτό διευκρίνισε τη Δευτέρα σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Σημειώνεται ότι έως και το πρωί της Δευτέρας δεν είχε διευκρινιστεί εάν το νέο τέλος των ακινήτων θα καταβληθεί μόνο από τους ιδιοκτήτες ή και από τους ενοικιαστές, στο όνομα των οποίων είναι οι λογαρισμοί της ΔΕΗ.

Πάντως, ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το ειδικό τέλος αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως και αύριο από το υπουργείο Οικονομικών καθώς παραμένουν σημαντικά αδιευκρίνιστα ζητήματα που αφορούν το ποιος θα επιβαρυνθεί από αυτό, το ύψος της επιβάρυνσης καθώς και τον αριθμό των δόσεων για την καταβολή του τέλους για το 2011

Στο μεταξύ, με μπλόκο στη έκδοση των λογαριασμών της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος στα ακίνητα απειλεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τον πρόεδρο της να δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Ο κ. Φωτόπουλος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαβεβαιώσει ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το ειδικό τέλος. «Διαφορετικά, πρόσθεσε, θα εμποδίσουμε την έκδοση αυτών των λογαριασμών και δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος» .

Όμως, προβληματισμός επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και στη διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς όπως εκτιμάται ότι η επιβολή του ειδικού τέλους. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα των ανείσπρακτων λογαριασμών που σήμερα υπερβαίνουν τους 500.000 και ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή www.ered.gr