Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ετοιμάζουν λίστα με ακίνητα για μετεγκατάσταση υπηρεσιών.


Τεχνικοοικονομική αξιολόγηση όλων των καταγεγραμμένων δημόσιων κτιρίων αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω των Κτηματικών Υπηρεσιών της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας έχει δώσει εντολή για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η καταγραφή και ενδελεχής ανάλυση των στοιχείων για κάθε ένα από τα ακίνητα. Στο τελικό πόρισμα θα πρέπει να βρίσκονται δείκτες καταλληλότητας των εν λόγω κτιρίων ή προτάσεις για την οικονομικότερη ανακατασκευή τους ώστε να μετεγκατασταθούν σ' αυτά δημόσιες υπηρεσίες που σήμερα πληρώνουν μισθώματα σε ιδιώτες.
Κυρίως θα αλλάξουν έδρα όσες από τις εφορίες θα μείνουν αλλά και δημόσιες υπηρεσίες κάθε είδους σε μια προσπάθεια να μειωθεί σημαντικά το κονδύλι που αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ για την ενοικίαση ακινήτων.
Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο του κ. Στουρνάρα στη Βουλή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών για το έργο Ψηφιακές Υπηρεσίες Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων.
Οι ψηφιακές υπηρεσίες θα μπορούν άμεσα να δίνουν πληροφορίες για θέματα δημόσιας περιουσίας κυριότητας του υπ. Οικονομικών (δημόσια κτήματα, ανταλλάξιμα κτήματα, εθνικά κληροδοτήματα, σχολάζουσες κληρονομιές, θέματα απαλλοτριώσεων, στέγαση δημόσιων υπηρεσιών).