Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μεγάλα ξενοδοχεία ακόμη και σε μικρούς οικισμούς.




Ακόμη και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα θα μπορούν να κατασκευαστούν σε μικρούς οικισμούς που έχουν πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους ή είναι προ του 1923.

Με παρέμβαση που έκανε το ΥΠΕΚΑ στη Βουλή, στις περιοχές αυτές θα επιτρέπονται ξενοδοχεία και τουριστικές εγκαταστάσεις, χωρίς όριο κλινών ή τετραγωνικών.

Ουσιαστικά αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, σχετική διάταξη, η οποία περιόριζε τη μέγιστη συνολική επιφάνεια δόμησης στα 2.000 τ.μ. ανά οικόπεδο και τη δυναμικότητα στις 50 κλίνες, ανά τουριστική επιχείρηση. Με τον τρόπο αυτό μεταφέρεται στοην εκαστοτε δημοτική αρχή η υποχρέωση έκδοσης τοπικού χωρικού σχεδίου στο οποίο θα προβλέπεται οι όροι και οι προυποθεσεις χωροθέτησης των συγκεκριμένων χρήσεων

Επίσης, αφαιρέθηκε διάταξη η οποία αφορούσε περιοχές με χρήσεις «Τουρισμός - αναψυχή - παραθεριστική κατοικία» και επέτρεπε έως 1.500 τ.μ. ανά οικόπεδο για εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών, υπεραγορές, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα και εκθέσεις.