Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Καλαμαριά: Αντιδράσεις για τη δόμηση στην παραλιακή ζώνη.



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Καλαμαριάς το θέμα οικοδόμησης οικοπέδου στην παραλιακή ζώνη στο Καραμπουρνάκι, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις της προσπάθειας της διοίκησης του Δήμου, αλλαγής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην τελευταία συνεδρίαση του Οργανισμού Ρυθμιστικού.

Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει εργασίες ανοικοδόμησης σε παραλιακό οικόπεδο, δίπλα στο κύμα, στο Καραμπουρνάκι, επί της Θ. Σοφούλη, καθώς ο ΟΡΘΕ έδωσε το πράσινο φως στις ενστάσεις των ιδιοκτητών ενώ την ίδια ώρα ο Δήμος απευθύνει εκκλήσεις προς τους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης έκτασης των συνολικά έξι στρεμμάτων να σταματήσουν την ανοικοδόμηση και να δεχτούν ανταλλαγή με ίσης αξίας γη στην Καλαμαριά.

"Θα πρέπει να ανασταλούν οι οικοδομικές άδειες και να σταματήσουν οι εργασίες. Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να παραμείνει η συγκεκριμένη έκταση χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου", δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης ενώ χαρακτήρισε προσβλητική για την Καλαμαριά την αρχική εισήγηση του εισηγητή του Οργανισμού Ρυθμιστικού, που απορρίπτει την ένσταση του Δήμου ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την περιοχή χώρο πρασίνου, καθώς, όπως αναφέρει, "οι χώροι πρασίνου υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της πολεοδομικής ενότητας" όπου βρίσκεται το ακίνητο.

"Γνωρίζουμε ότι είμαστε αντιμέτωποι με τεράστια συμφέροντα και με αυτήν την προσβλητική και κατάπτυστη εισηγητική έκθεση του Οργανισμού Ρυθμιστικού. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να τινάξουμε στον αέρα τη συνεδρίαση του οργανισμού, αν δεν ανασταλούν οι οικοδομικές εργασίες, προκειμένου να δοθεί χρόνος να αναπτύξουμε τα επιχειρήματά μας και να πάμε και στην αναθεώρηση του ΓΠΣ, σύμφωνα με την οποία η περιοχή χαρακτηρίζεται χώρος πρασίνου", είπε ο Δήμαρχος

Σε ανακοίνωσή της η "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Καλαμαριάς, σημειώνει ότι τάχθηκε από την αρχή στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται να αποτραπεί οριστικά η δόμηση στην παραλία και αναφέρει ότι "Προειδοποιούμε τον λαό της Καλαμαριάς ότι αυτό το οικόπεδο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και θα πρέπει να υπερασπισθεί στο άμεσο μέλλον και πολλές άλλες περιπτώσεις δόμησης χαρακτηρισμένων και μη χώρων (όπως: το οικόπεδο Πασσαλίδη με Μουρουζιδών, το οικόπεδο πίσω από την EXPRESS SERVICE, το οικοδομικό τετράγωνο Τ90 δίπλα στο νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ που εκκρεμεί και άλλα) καθώς και η ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αρετσούς. Μόνο αν πάρουμε όλοι εμείς την υπόθεση υπεράσπισης του παραλιακού μετώπου στα χέρια μας θα δοθεί λύση που θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος".