Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ - Νέο «λουκέτο» απειλεί το «Μακεδονία-Παλλάς».


Προς νέο «λουκέτο» βαδίζει ολοταχώς το ξενοδοχείο-έμβλημα της Θεσσαλονίκης, «Μακεδονία-Παλλάς», καθώς σήμερα λήγει τυπικά η σύμβαση «εκτάκτου ανάγκης», που υπέγραψαν στις αρχές του 2012 ο ιδιοκτήτης, δηλαδή το ΙΚΑ και ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη.
Έτσι από εδώ και πέρα ενεργοποιείται το δικαίωμα παράτασης της μισθώτριας σύμβασης, το οποίο θα διαρκέσει περίπου ακόμη τρεις μήνες, με την οριστική αναστολή δραστηριότητας να τοποθετείται χρονικά στις 13 Ιανουαρίου του 2013.
Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, τόσο για τη διατήρηση των 120 θέσεων εργασίας στο ξενοδοχείο, όσο και επειδή η πόλη θα στερηθεί 300 κλίνες πολυτελείας και μία μονάδα, η οποία έχει συνδέσει την ύπαρξη της μ' όλα τα μεγάλα γεγονότα στη συμπρωτεύουσα.
Από την πλευρά του ΙΚΑ η χρονοτριβή ήταν μεγάλη και μόλις το Καλοκαίρι και με καθυστέρηση αρκετών μηνών υπογράφτηκε σύμβαση ανάδειξης συμβούλου για το έργο της αξιοποίησης - επαναμίσθωσης του «Μακεδονία - Παλλάς».
Ανάδοχος έπειτα από τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού είναι η κοινοπραξία των εταιρειών, «Ευρωσύμβουλοι», η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και η «Attica Bank Properties».
Ωστόσο, διαγωνισμός για την εύρεση νέου εκμισθωτή για το ξενοδοχείο δεν έχει προκύψει ακόμη και έτσι καθίσταται ολοφάνερο πως είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί καινούργια διαχείριση για τη μονάδα, χωρίς να έχει προηγηθεί πριν «λουκέτο» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απαξίωση και την αδυναμία συντήρησης των εγκαταστάσεων.