Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Παράταση στο πάγωμα πλειστηριασμών Α' κατοικίας από τις τράπεζες αλλά όχι από το δημόσιο.



"Ο νόμος (για τους πλειστηριασμούς) δεν θα αλλάξει και μάλιστα σκεφτόμαστε να δώσουμε και παράταση στο πάγωμα των πλειστηριασμών από τις τράπεζες για την Α κατοικία" δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση εξετάζει την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακόμη και σε περιπτώσεις πρώτης κατοικίας.
Όπως είπε, προτεραιότητα είναι η κοινωνική ευαισθησία και "όπου είναι δυνατόν να δίνονται ελαφρύνσεις στον κόσμο".
Αξίζει να αναφερθεί ότι πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με ερώτησή του προς τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ανέφερε ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για άρση της αναστολής πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας καθώς "μια τέτοια απόφαση θα εξυπηρετήσει μόνο τα γνωστά κοράκια".
Συγκεκριμένα, με ερώτησή του, εξηγεί ότι με τέτοιες ενέργειες δεν εξυπηρετείται η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, αντιθέτως "θα επαυξηθεί η απομείωση των πραγματικών αξιών των ακινήτων".
Τέλος, όσον αφορά στους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών του δημόσιου, στην οποία προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών.