Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Εξισώνονται οι αντικειμενικές τιμές με τις εμπορικές από τον Μάρτιο του 2013.



Ηρθε η ώρα να ανοίξει και πάλι το θέμα των αντικειμενικών τιμών, που είχε παγώσει για κάποιο διάστημα, καθώς από ότι φαίνεται, η Τρόικα επιχειρεί να δεσμεύσει την Κυβέρνηση με νέα μέτρα, ξαναφέρνοντας στην επιφάνεια το θέμα τις εξίσωσης των αντικειμενικών τιμών με τις εμπορικές.
Συγκεκριμένα, στην τελική συμφωνία της Κυβέρνησης με την Τρόικα, φαίνεται ότι περιελήφθη τελικά και η εξίσωση των αντικειμενικών τιμών με τις εμπορικές τιμές από τον Μάρτιο του 2013.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Αγγελιοφόρος "Επέκταση των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές όπου σήμερα δεν εφαρμόζονται και όχι αύξηση των αντικειμενικών αξιών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών". Τη διαβεβαίωση αυτή, όπως αναφέρει, έδωσε χτες ανώτερο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, με αφορμή τη σχετική αναφορά που υπάρχει στο προσχέδιο του μνημονίου, για αύξηση των αντικειμενικών τιμών το Μάρτιο του 2013 στα επίπεδα των τιμών αγοράς.
Η ίδια πηγή διευκρίνισε "ότι η συγκεκριμένη αναφορά αφορά παλαιότερο σενάριο και δεν ισχύει, καθώς κρίθηκε ότι θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την αγορά ακινήτων. Εκείνο που συμφωνήθηκε με την τρόικα προβλέπει την επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στις περιοχές όπου σήμερα δεν εφαρμόζονται, ώστε να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και ο νέος ενιαίος φόρος κατοχής ακινήτων".