Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Το ΤΑΙΠΕΔ μετατρέπεται σε «υπερ-υπουργείο».



«Δεν θα υπάρξει καμία μεταφορά ή οποιαδήποτε παρακράτηση της ακίνητης περιουσίας σε άλλες οντότητες πλην του ΤΑΙΠΕΔ, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και του νεοσύστατου ταμείου συντάξεων ή άλλων νομικών προσώπων, ούτε οποιοδήποτε φορολογικο πλεονέκτημα σε επενδυτικές πρωτοβουλίες που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία, μέχρι να εξασφαλιστούν τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την παροχή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων [συνεχώς]».

Αυτή είναι μια από τις παραγράφους που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, το γνωστό και Μνημόνιο 3. Ουσιαστικά λέει ότι το ΤΑΙΠΕΔ παίρνει όλη την ακίνητη περιουσία που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή τόσο το χαρτοφυλάκιο της ΚΕΔ όσο και όλων των δήμων, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικών οργανισμών κ.λπ. Το Ταμείο θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και θα αποφασίζει για τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν αυτά.

Δίνεται έτσι στο ΤΑΙΠΕΔ η απόλυτη εξουσία και ουσιαστικά μετατρέπεται σε ένα υπερ-υπουργείο που θα έχει όλη την κρατική περιουσία, από τα ακίνητα μέχρι τις εταιρείες του δημοσίου.