Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Συμβολαιογράφοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των υπηρεσιών του ΤΕΕ.



Την έντονη διαμαρτυρία του και την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του ΤΕΕ για την περαιτέρω αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών από 19-10-2012 έως και 28-10-2012, εκφράζει ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Κων. Βλαχάκης.

Να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση του ΤΕΕ για την αναστολή λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών, εξακολουθούν να μην υλοποιούνται σύμφωνα με τον κ. Βλαχάκη "και αυτές οι λίγες συναλλαγές που έχουν απομείνει για τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε ακίνητο".

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος "δεν μπορεί να αποτελεί η άσκηση δημόσιας λειτουργίας αντικείμενο διαχείρισης για την επίτευξη συνδικαλιστικών αιτημάτων". Επίσης, τονίζει ότι "δεν μπορούμε να κατεβάζουμε τα "ρολά" και η ζωή του Έλληνα πολίτη όπως και η ρύθμιση των ιδιωτικών δικαιωμάτων του να εξαρτώνται από τα συμφέροντα κλάδων".

"Απαιτούμε" σημειώνει "η άσκηση δημόσιας λειτουργίας να συνεχίσει να εξυπηρετεί τον Έλληνα πολίτη και το δημόσιο συμφέρον. Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι αντίπαλός μας είναι η κοινωνική και η οικονομική ασφυξία που μας επιβάλλεται ακυρώνοντας οποιαδήποτε αναπτυξιακή δυναμική. Ασκηση δημόσιας λειτουργίας δε σημαίνει σε καμία περίπτωση κατάχρηση αρμοδιοτήτων. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Απαιτούμε κάθε αρμόδιος δημόσιος φορέας να ασκήσει τα καθήκοντά του για τη λύση του προβλήματος ανταποκρινόμενος στην κρισιμότητα των στιγμών".