Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ερασιτεχνισμοί πάλι για τα ακίνητα.


Η κατρακύλα της αγοράς ακινήτων δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν αλλάξει η υπερφορολόγηση του κλάδου. Και η μελέτη της Εθνικής που μιλά για πτώση των αγοραπωλησιών κατά 90 τοις εκατό την χρονιά που πέρασε δείχνει κατά τον πειστικότερο τρόπο την ζημιά που έχει υποστεί η αγορά αυτή στην χώρα μας. Με τον τρόπο αυτό όσο κι αν ανεβάσουν τις αντικειμενικές αξίες είναι αμφίβολο αν θα συγκεντρωθούν έσοδα.
Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών επιβαρύνει σε μια περίοδο ύφεσης πολλαπλασιαστικά έναν κλάδο που δεν πρόκειται να αποδώσει τίποτε από τους στόχους που έχουν θεσπισθεί. Έναν κλάδο που αντί να κοιτάξουν να του επαναπροσδιορίσουν την δυναμική του για να πληρώσει το δημόσιο, τον αντιμετωπίζουν με λογιστικό τρόπο και κατ΄ ουσία τον ευνουχίζουν.
Όλα αυτά δείχνουν ακόμα και σήμερα ότι οι κατευθύνσεις της πολιτικής αντί να εξορθλογικοποιηθούν συνεχίζουν σε μια φιλοσοφία εισπρακτικών μέτρων χωρίς επανεκκίνηση της δυναμικής της οικονομίας. Ενας κλάδος γύρω από τον οποίο έχει αναπτυχθεί η παραδοσιακή λοκομοτίβα της οικοδομής που επί δεκαετίες τράβηξε την ελληνική οικονομία έχει περιέλθει στο περιθώριο.
Όσον αφορά τις αντικειμενικές αξίες και τις εμπορικές ας ψάξουν να βρουν ποιες είναι οι πραγματικές αποκλίσεις και συγκλίσεις της αγοράς. Συμπέρασμα: Για μια ακόμα φορά είμαστε στην λάθος κατεύθυνση
Πηγή:www.capital.gr