Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Λιγότεροι φόροι στα ακίνητα... και θάλασσα στα Τρίκαλα.




Εκλογές έρχονται και ο συμπαθής κ. Βρούτσης, στη συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, και τι δεν έταξε.

...Και θάλασσα στα Τρίκαλα. Μου το θύμισε η υποσχεσιολογία του αναπληρωτή υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας. Εκλογές έρχονται και ο συμπαθής κ. Βρούτσης, στη συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, και τι δεν έταξε.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έφυγαν πανευτυχείς, αρκεί βεβαίως να πείστηκαν ότι στη σημερινή συγκυρία είναι εφικτή η υλοποίηση όλων αυτών των υποσχέσεων.Τους είπε ότι θα καταργήσουν το χαράτσι στα ακίνητα. Πολύ ωραία. Μόνο που θα πρέπει να βρουν άλλες πηγές για τα δισεκατομμύρια που χάνει ο προϋπολογισμός. Ποιοι θα πληρώσουν αυτά τα ποσά βεβαίως δεν το είπε ο κ. Βρούτσης. Βλέπετε οι εκλογές απέχουν ελάχιστες εβδομάδες και μπορούμε να υποσχόμαστε, όχι όμως να φορτώνουμε βάρη.

Θα καταργήσουν το ΦΜΑΠ και θα επαναφέρουν το ΕΤΑΚ. Πολύ ωραίο και δίκαιο, όταν ελαφρύνονται οι έχοντες και κατέχοντες και επιβαρύνονται εκείνοι που έχουν δυάρια ή γκαρσονιέρες. Εταξε ακόμα μείωση του ΦΠΑ, των συντελεστών φορολογίας κληρονομιάς και γονικής παροχής, «πάγωμα» των αντικειμενικών αξιών για πέντε χρόνια και πολλά άλλα.

Σε επίπεδο προθέσεων θα συμφωνούσαμε απολύτως, όπως και με κάθε μέτρο που μειώνει τους φόρους. Δυστυχώς, όμως, υπάρχει και η πραγματικότητα, η οποία επιπλέον είναι... ξεροκέφαλη, αφού για κάθε ευρώ φόρου που γλιτώνουν κάποιοι, καλούνται να το πληρώσουν κάποιοι άλλοι.

Αφήστε που και η τρόικα είναι εδώ παντοδύναμη και προπαντός με διαφορετική άποψη, πράγμα που καθιστά πιο εύκολο να υλοποιηθεί η υπόσχεση για θάλασσα στα Τρίκαλα, παρά να μειωθούν τα έσοδα από τους φόρους. Πηγή www.imerisia.gr