Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Καρτάλης: Μεγάλο λάθος οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας στον Αγ. Κοσμά.



"Προσθέτετε 300.000 τετραγωνικά μέτρα στην παραλία του Αγίου Κοσμά ή διαφορετικά 400 πολυκατοικίες ή 1.000 μεζονέτες. Με συγχωρείτε αλλά δρομολογήσατε μια πολύ εσφαλμένη προσέγγιση και τελείως διαφορετική από αυτήν που είχαμε συζητήσει στην επιτροπή" ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της διακομματικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την προστασία του περιβάλλοντος Κώστας Καρτάλης.

Αφορμή για την "έκρηξη" αυτή του βουλευτή στάθηκε η προσθήκη σχετικής διάταξης στο νομοσχέδιο για το Πάρκο του Ελληνικού, που έφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, σήμερα, στη Βουλή. Το γεγονός αυτό χαρακτήρισε μεγάλο λάθος ο κ. Καρτάλης καθώς με αυτήν θα επιτρέπονται και χρήσεις αμιγούς κατοικίας στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά και κάλεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου να εξηγήσει τι μεσολάβησε από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώθηκε η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, ώστε να φέρει σήμερα, στη Βουλή αυτή τη διάταξη.

"Σας παρακαλώ να μας πείτε αν αυτή η διάταξη σας ήρθε από έξω και να μας εξηγήσετε ποια επενδυτική προοπτική σας ώθησε να προσθέσετε αυτή τη διάταξη", ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον υπουργό.

Η διάταξη ακριβώς αναφέρει "επιτρέπονται και οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας σε ποσοστό που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% της συνολικής έκτασης του παράκτιου μετώπου. Στις περιοχές αμιγούς κατοικίας ο συντελεστής δόμησης που καθορίζεται από την πολεοδομική μελέτη δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος του 0,6". Πηγή www.buildnet.gr