Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Κατεβάζει μολύβια ο ΟΡΣΑ.


Ακέφαλος είναι ο Οργανισμός Ρυθμιστικού καθώς ο πρόεδρος Γιάννης Πολύζος και τέσσερα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου έχουν θέσει τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του αρμόδιου υπουργού. Αρμόδιοι στον Οργανισμό αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την πληροφορία, χωρίς όμως να τη διαψεύσουν.

Η κόντρα Πολύζου - ΥΠΕΚΑ πάει πίσω στην απόσυρση του Ρυθμιστικού της Αθήνας από το υπουργείο, μετά την επίσημη παρουσίαση του ΡΣΑ στις παραγωγικές τάξεις και τους επιστημονικούς φορείς το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τους τελευταίους το ΡΣΑ δεν λάμβανε υπόψη ζητήματα της οικονομικής συγκυρίας, ούτε είχε ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον της Πρωτεύουσας. Άλλωστε ο γνωστός πολεοδόμος είχε χάσει τη στήριξη του υπουργείου μετά την αποχώρηση της Τίνας Μπιρμπίλη. Παρά τις προσπάθειες να παραφραστεί -κατ' όψη- το Μεγάλο Παρίσι, το Ρυθμιστικό Πολύζου βερμπαλιστικά μόνο στηρίχθηκε στη συνεκτική πόλη και παρά τις αδυναμίες του κατέπεσε όταν η Τρόικα και οι εργολάβοι επέβαλαν τις επεκτάσεις της Αττικής οδού.

Αν και πολλοί αναρωτούνται για την ανάγκη ύπαρξης του συγκεκριμένου φορέα, υπάρχουν πολλές διαδικαστικές εκκρεμότητες που οφείλει το υπουργείο να ολοκληρώσει γιατί το «μετά τον Τρίτση εσύ» θα ακουστεί όταν πλέον η πόλη θα πάρει τη ρότα του Τιτανικού. Και ο υπουργός ΠΕΚΑ έχει ήδη εγγράψει στο βιογραφικό του έναν.
Πηγή www.ered.gr