Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δύο γραμμές στο ΥΠΕΚΑ για το νέο ρυθμιστικό;


Μιλώντας το πρωί στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Ν. Σηφουνάκης, είπε ότι το νέο ρυθμιστικό πάει για μετά τις εκλογές.

Είπε συγκεκριμένα:
«Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας είναι έτοιμο και μένει να καταγραφούν οι απόψεις όλων των φορέων. Από τη στιγμή, όμως, που η ΝΔ έχει πει ότι δεν είναι σκόπιμο να προχωρήσει προεκλογικά, δεν θα προχωρήσει». Είχε προηγηθεί στο βήμα ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε τη μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, αναγνωρίζοντας ότι «δεν μπορεί να προχωρήσει τώρα, που πάμε σε εκλογές».

Την ίδια περίπου ώρα, όμως, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου από το βήμα του Ιδρύματος Ωνάση είπε επί λέξη: «Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε την τελική πρόταση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο», για να τονίσει ότι θα ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι για τη μεγάλη αλλαγή στην Αθήνα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί οτι παραμένει άγνωστο το πότε θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του διαγωνισμού που ανακοινώθηκε χθές από το Ιδρυμα Ωνάση και αφορά στην ανάπλαση της Πανεπιστημίου.

Πάντως, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι δύσκολα θα γίνουν ανακοινώσεις πριν τις εκλογές καθώς η ΝΔ η οποία πιστεύει ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση θέλει να έχει τον πρώτο λόγο για κρίσιμα θέματα.