Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων για οφειλές-ηλεκτρονικά μισθωτήρια μόνο με ΠΕΑ.



Μισθωτήρια συμβόλαια μέσω του διαδικτύου αλλά και "πάγωμα" στις μεταβιβάσεις ακινήτων, για βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την άμεση είσπραξη χρεών.

Από εδώ και στο εξής δεν θα μπορεί να γίνει καμία μεταβίβαση ακινήτου εάν στο συμβόλαιο μεταβίβασης δεν έχει επισυναφθεί η σχετική βεβαίωση οφειλής από την αρμόδια εφορία.

Από τη μεριά τους, οι συμβολαιογράφοι θα πρέπει εντός τριών εργάσιμων ημερών από τη σχετικά πράξη μεταβίβασης, να αποδώσουν τα αναγραφόμενα στις εν λόγω βεβαιώσεις ποσά οφειλής.

Παράλληλα, το υπουργείο ετοιμάζει την ηλεκτρονική υποβολή των μισθωτηρίων συμβολαίων, μέσω του TAXIS, προκειμένου να γίνονται άμεσα διασταυρώσεις για την κατάσχεση ενοικίων στις περιπτώσεις υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και για την έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης.

Επίσης, καμία ηλεκτρονική καταχώριση δεν θα γίνεται χωρίς τον αριθμό του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, καθώς και το ονοματεπώνυμο του μηχανικού που το συνέταξε. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων και τα μισθωτήρια συμβόλαια μέσω του διαδικτύου, για βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΟΥ.
Πηγή www.buildnet.gr