Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Να αποσυρθεί η διάταξη για τεκμήριο στους τακτοποιημένους ημιυπαίθριους.



Σε εισήγηση για απόσυρση της διάταξης με την οποία επιβαρύνονται φορολογικά όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους, θα προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, θα ανακοινώσει την πρόθεσή του, για λόγους αξιοπιστίας του κράτους, καθώς είχε ανακοινωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

"Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο παρότι είναι σωστή η ρύθμιση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, όπως περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου "Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος - Νέα εταιρική μορφή - Σήματα - Μεσίτες Ακινήτων - Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις", συνοπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης, τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν στις σοφίτες, τα πατάρια και τα υπόγεια των κατοικιών.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου, ανέφερε σχετικά με την φορολογία των ακινήτων ακινήτων, ότι το σχέδιο είναι, να ενοποιηθούν σε δύο φόρους, έναν υπέρ του δήμου και έναν υπέρ του δημοσίου. Οσον αφορά τις αντικειμενικές αξίες, δήλωσε ότι θα καταργηθούν με τον τρόπο που υπάρχουν σήμερα, ενώ είπε επίσης, ότι στο τέλος της χρονιάς "τελειώνει" και το χαράτσι της ΔΕΗ.
Πηγή www.newsit.gr