Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Κίνητρα για τους ενοικιαστές στα εμπορικά κέντρα.


Στο 10% υπολογίζονται κατά μέσο όρο οι μειώσεις στα ενοίκια των εμπορικών κέντρων, λόγω της κρίσης, με τη Lamda Development να αντιστέκεται ακόμη, έστω κι αν ‘'τρέχει'' τα τρία μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας.
Στους ιδιοκτήτες που έχουν μειώσει τα ενοίκια, ικανοποιώντας ουσιαστικά τα αιτήματα των μισθωτών τους, συμπεριλαμβάνονται ο όμιλος της Sanyo για το εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι, το οποίο πάντως διατηρεί ικανοποιητική επισκεψιμότητα και τζίρο και η Pasal Development, η οποία έχει δεί επίσης καλύτερες ημέρες το τελευταίο τρίμηνο ως προς την επισκεψιμότητα λόγω του εμπορικού κέντρου Σκλαβενίτη. Αντίστοιχα πολύ ελκυστικούς όρους σε σχέση με τα ενοίκια για τους μισθωτές του προσφέρει και το νεότευκτο Smart Park της REDS στα Σπάτα, το οποίο επωφελείται και από την επισκεψιμότητα του εκπτωτικού κέντρου της Mc Arthur Glen, αποτελώντας εμπορικό πόλο στην περιοχή. Συνολικά και λόγω της κρίσης, οι ιδιοκτήτες των εμπορικών κέντρων προσφέρουν κίνητρα όπως rent free, καταβολή μισθώματος μόνο βάσει τζίρου ή πλήρη κάλυψη των κοινοχρήστων εξόδων που συνήθως είναι ένα σημαντικό ποσό για τους καταστηματάρχες των εμπορικών κέντρων.
H Lamda Development, η οποία διαχειρίζεται το The Mall Athens, το Mediteranean Cosmos και το Golden Hall, από την πλευρά της, παρά τα αιτήματα των μισθωτών της αντιστέκεται σθεναρά, προσπαθώντας με άλλες μεθόδους να ενισχύσει τους μισθωτές της, μέσω εκθέσεων και εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια στα εμπορικά της, προωθητικών ενεργειών κ.τ.λ.
Πηγή www.ered.gr