Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

160.000 επαγγελματίες εκτός περαίωσης λόγω ακινήτων.



Ομοβροντία κατά της κυβέρνησης για την μη ένταξη των ιδιοκτητών ακινήτων στην περαίωση εξαπέλυσαν σήμερα δικηγόροι, κατασκευαστές, ιδιοκτήτες και άλλοι φορείς της αγοράς.
Αφού τόνισαν ότι η περαίωση ευνοεί τους μεγαλοαπατεώνες και δίνει άφεση αμαρτιών σε όσους έχουν εκδώσει εικονικά τιμολόγια και έχουν κάνει μεγάλες απάτες, ζήτησαν αλλαγές στο νόμο.
Από τη ΠΟΜΙΔΑ ο Σ. Παραδιάς τόνισε ότι όποιος έχει ακίνητο αντικειμενικής αξίας άνω των €400.000 δεν μπορεί να ενταχθεί στη περαίωση και επισήμανε ότι με την αύξηση των αντικειμενικών ακόμη περισσότεροι δεν θα ενταχθούν στην ρύθμιση.
Για λουκέτο σε 1.000 κατασκευαστικές εταιρείες έκανε λόγο ο πρόεδρος των κατασκευαστών Δ. Καψιμάλης και τόνισε ότι είναι άδικο και το μέτρο της μη επιστροφής του ΦΠΑ σε όποιο εργολάβο ενταχθεί στη περαίωση.
Για 160.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 80.000 αφορούν επαγγελματικά ακίνητα, δηλαδή εμπόρους, που δεν θα ενταχθούν στην περαίωση έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ.
Τέλος ο Δικηγορικός Σύλλογος ανέφερε ότι ο νόμος θα προσβληθεί δικαστικά διότι αντιμετωπίζει αντισυνταγματικά προβλήματα
Πηγή www.ered.gr