Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ζήτηση για ποιοτικά γραφεία.



Η περιορισμένη προσφορά ενιαίων σύγχρονων χώρων καθιστά ευκολότερη την ενοικίασή τους.
Μπορεί η αγορά επαγγελματικών και εμπορικών ακινήτων να μην διάγει τις καλύτερες ημέρες της, ωστόσο διαφαίνεται ότι η ζήτηση για ενοικιάσεις γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών και ικανής επιφάνειας δεν έχει ατονήσει όσο τουλάχιστον φαινόταν κατά τα πρώτα στάδια της εγχώριας οικονομικής κρίσης. Αυτό πιστοποιείται από τις μισθώσεις που έγιναν πρόσφατα στην αγορά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μίσθωση χώρων σε ακίνητα ιδιοκτησίας της Προμηθέας Gas, μέλους του ομίλου εταιρειών Κοπελούζου.
Η εταιρεία μίσθωσε γραφεία στις εταιρείες Samsung Electro-nics, Ελληνικά Πετρέλαια και στη φαρμακευτική Shire, ενώ ταυτόχρονα επέκτεινε τη συνεργασία της με την American Genetics. Η τελευταία και τα ΕΛΠΕ συμφώνησαν για τημίσθωση χώρων στο ακίνητο του ομίλου Κοπελούζου στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την Αττική Οδό στο Μαρούσι (Γραβιάς και Γρανικού). Το ακίνητο είναι συνολικής επιφάνειας 6.000 τ. μ. και εκτείνεται σε έξι ορόφους. Με τη σειρά της η Samsung μίσθωσε χώρους στο Prometheus Gas Business Center που βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας στο ύψος του Χαλανδρίου (Σίδερα). Οσον αφορά τη φαρμακευτική εταιρεία Shire, αυτή προχώρησε στην ενοικίαση χώρων στο κτίριο γραφείων «Στάδιον», το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επί της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Τερζητάνο, διευθυντικό στέλεχος του κλάδου ακινήτων του ομίλου Κοπελούζου, μετά τις τελευταίες αυτές συμφωνίες ενοικίασης, η πληρότητα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας ξεπερνά το 98%, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις με νέους μισθωτές για την κατάληψη των υπόλοιπων χώρων, καθώς μέχρι τα τέλη του έτους προβλέπεται να απελευθερωθούν και άλλοι χώροι σε ακίνητα του ομίλου.
Οσον αφορά την αγορά γραφείων, ο ίδιος επισημαίνει ότι η ζήτηση για ενιαίους, σύγχρονους χώρους υφίσταται, δεδομένου ότι η προσφορά είναι περιορισμένη αυτήν την περίοδο. «Η ανάπτυξη νέων γραφειακών χώρων έχει παγώσει τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα τα κατάλληλα ακίνητα να είναι σαφώς περιορισμένα. Ετσι, η ενοικίασή τους είναι εύκολη, αρκεί τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι ενοικιαστές να είναι προσγειωμένοι στις απαιτήσεις τους» αναφέρει ο κ. Τερζητάνος.
Πηγή www.kathimerini.gr