Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

H περαίωση κρίνει και τις αντικειμενικές αξίες.



Η επιτυχία ή όχι της περαίωσης θα κρίνει εν πολλοίς το ύψος της αύξησης των αντικειμενικών αξιών οι οποίες θα ξεκινήσουν να ισχύουν από 1/1/2011. Δηλαδή, αν τους επόμενους μήνες γεμίσουν τα ταμεία με χρήματα από την περαίωση τότε θα επιλεγεί ένα πιο "μαλακό" σενάριο αναπροσαρμογής των αντικειμενικών ενώ θα υπάρξουν και γενναίες μειώσεις στις περιοχές που έχουν απαξιωθεί τα ακίνητα και έχουν υποχωρήσει οι εμπορικές τιμές.
Το χαλαρό σενάριο θα μεταθέτει την εξίσωση εμπορικών - αντικειμενικών σε βάθος χρόνου ώστε να μη διαλυθεί πλήρως η κτηματαγορά και να μην υποχρεωθούν να πληρώσουν χιλιάδες αγοραστές και ιδιοκτήτες περισσότερους φόρους και τέλη, ειδικά σε περιοχές φτωχές και μικρομεσαίες.
Μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιβεβαίωσε ότι από 1/1/2011 θα υπάρξει αναπροσαρμογή και οι νέες τιμές θα ανακοινωθούν προς το τέλος της χρονιάς.
Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ακινήτων της Λάρισας και της Κεντρικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε Ξενοδοχείο της Λάρισας, στο πλαίσιο σειράς κινητοποιήσεων που οργανώνει η ΠΟΜΙΔΑ. Οι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται για τους υπερβολικούς φόρους που βαρύνουν τα ακίνητα.
Πηγή www.ered.gr