Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Mεγάλες ευκαιρίες στην επαγγελματική στέγη.



Με τα πλέον μελανά χρώματα, περιγράφουν παράγοντες της αγοράς ακινήτων την κατάσταση που έχει παγιωθεί τους τελευταίους μήνες.
Σύμβουλοι, διαχειριστές στελέχη μεγάλων εταιρειών τονίζουν στο ered ότι η εικόνα διάλυσης είναι πρωτόγνωρη και πώς πότε τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε τόση απαισιοδοξία για την πορεία του ελληνικού real estate.
Εκτός από τη δραματική βουτιά στην κατοικία, μεγάλο είναι το πρόβλημα στην επαγγελματική στέγη, καταστήματα και γραφεία. «Δεν ξανάχουμε δει τόσα πολλά γραφεία και καταστήματα να είναι ξενοίκιαστα ακόμη και σε δρόμους όπως η Μεσογείων, η Κηφισίας και η Ερμού. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που μας ανέφεραν αφορά σε κατάστημα στην οδό Ερμού, σε εξαιρετικό σημείο, το οποίο μισθώνεται αντί €160 το τετραγωνικό μέτρο και ο ιδιοκτήτης δε διανοείται να ζητήσει «αέρα». Μόνο να υπενθυμίσουμε ότι πριν μερικούς μήνες τα ενοίκια είχαν «χτυπήσει» €300/τ.μ. και ο αέρας ήταν από €5.000 και πάνω το τετραγωνικό.
«Πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης πολλών εταιρειών real estate. Προς το παρόν μπορούμε να κάνουμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο προσωπικό της εταιρείας μας, αλλά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα τα πάντα είναι θολά», επισημαίνει στέλεχος της αγοράς από τους παλαιότερους.
Μια μόνο νότα αισιοδοξίας βγαίνει από τους ειδικούς. Ότι η κρίση έχει ρίξει πολύ τις τιμές στην επαγγελματική στέγη και αυτό δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες αγοράς και ενοικίασης.Πηγή www.ered.gr