Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Εξοχική κατοικία: Έρχεται το δολάριο, η στερλίνα, το ρούβλι.


Αχνές ελπίδες για επενδύσεις στον τομέα της εξοχικής κατοικίας, προκαλούν τα απανωτά δημοσιεύματα, κυρίως βρετανικών εφημερίδων, που προτρέπουν όσους έχουν χρήματα να σπεύσουν στην Ελλάδα να αγοράσουν ακίνητα.
Όπως τονίζουν στα ρεπορτάζ τους ξένες εφημερίδες, παρατηρείται πτώση μέχρι 30% στις παραθεριστικές κατοικίες, γεγονός που τις κάνει ιδιαίτερα ελκυστικές. Κυρίως στους Βρετανούς εξαιτίας της ισχυροποίησης της στερλίνας έναντι του ευρώ αλλά και στους Αμερικανούς που είδαν το δολάριο από το 1,50 να βρίσκεται σήμερα κάτω από το 1.30 δολάρια/ευρώ.
Όμως, οι ξένες εφημερίδες εκφράζουν την ανησυχία τους για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας άνω των €400.000, γι' αυτό ελκυστικά ακίνητα θεωρούνται όσα εξοχικά δεν υπερβαίνουν αυτό το ποσό.
Προς την ελληνική αγορά έχουν στρέψει το βλέμμα τους πολλοί Ρώσοι οι οποίοι από φέτος φαίνεται να προχώρησαν σε κάποιες αγορές σε Κρήτη, Ρόδο, Χαλκιδική και στα Ιόνια. Δεν πρόκειται για μεγάλες επενδύσεις, αλλά δίνουν το στίγμα για μια στροφή των ξένων σε αγορές στην Ελλάδα η οποία ημέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο φθηνή.
Και μια πληροφορία που όταν επιβεβαιωθεί θα κάνει πάταγο. Πασίγνωστος Ελληνας επιχειρηματίας, με εμπλοκή και στο ποδόσφαιρο, πούλησε το πανέμορφο σπίτι του στη Μύκονο με αγοραστή ξένο. Το τίμημα ανήλθε σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Πηγή www.ered.gr