Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

1.000 εργολάβοι βάζουν λουκέτο.



Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ered.gr για 1.000 λουκέτα σε οικοδομικές επιχειρήσεις με την διαφορά ότι η κρίση είναι τόσο βαθιά στην οικοδομή που τα λουκέτα ήρθαν τρεις μήνες νωρίτερα απ' ότι όλοι περίμεναν.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΟΜΚΚΟΕ, Δημήτρη Καψιμάλη, από τα 750 λουκέτα που είχαν καταγραφεί πριν 1,5 μήνα, έχουμε ήδη φτάσει τα 1.000 εξαιτίας της αναδουλειάς αλλά και του φόβου ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα παγώσει πλήρως την αγορά.
Πολλοί εργολάβοι αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους εξαιτίας της μεγαλύτερη πτώσης πωλήσεων των τελευταίων 40 χρόνων, σύμφωνα με τον κ. Καψιμάλη.
Αναφερόμενος στη μη ένταξη στην περαίωση των ιδιοκτητών ακινήτων άνω των 400.000 ευρώ τόνισε ότι αυτό θα οδηγήσει σε πάγωμα των εργασιών πολλών τεχνικών εταιρειών και σε παύση της παραγωγής νέων κτιρίων.
Για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών τόσο ο ίδιος όσο και πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στρ. Παραδιάς και των συμβολαιογράφων,. Κ. Βλαχάκης, τόνισαν ότι θα αποτελέσει ταφόπλακα σε μια ήδη προβληματική αγορά και ζήτησαν να μη γίνει η αναπροσαρμογή και να υπάρξουν μειώσεις στις απαξιωμένες περιοχές και τα επαγγελματικά ακίνητα που έχουν εγκαταλειφθεί και ερημώσει.
Πηγή www.ered.gr