Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Μικρότερες και κατά παραγγελία οι νέες αποθήκες.



Κυρίως «κατά παραγγελία» και εφόσον έχει εξασφαλιστεί ο χρήστης ή ο αγοραστής πραγματοποιούνται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη νέες αναπτύξεις αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με μελέτη του τμήματος Μελετών και Έρευνας αγοράς της Διεύθυνσης Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, της Eurobank EFG Property Services.
Όπως αναφέρεται στη μελέτη που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία συνοπτική περιγραφή των επιμέρους χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης αγοράς καθώς και τα επίπεδα τιμών και αποδόσεων αποθηκευτικών χώρων, το αγοραστικό ενδιαφέρον αφορά κυρίως σε μικρότερες επιφάνειες σε σχέση με τα προηγούμενα έτη στα πλαίσια μείωσης του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων.
Στην Αθήνα, τα επίπεδα μισθωμάτων για τις κύριες αγορές ενδιαφέροντος κυμαίνονται από €4-€5,5/τ.μ. ενώ στις αγορές των Οινοφύτων και του Αυλώνα οι τιμές διαμορφώνονται σε €3,5-€4,5/τ.μ. Υψηλά επίπεδα τιμών πώλησης οικοπέδων παρατηρούνται στην περιοχή του Ασπροπύργου ενώ φθηνότερες επιλογές εγκατάστασης αποτελούν περιοχές όπως το Σχηματάρι και η Ριτσώνα.
Στη Θεσσαλονίκη τα μισθώματα για την περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου διαμορφώνονται σε €2-€3,5/τ.μ. και για τις περιοχές του Καλοχωρίου και του Ωραιοκάστρου κυμαίνονται μεταξύ €2-€3/τ.μ. ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ακινήτου.
Πηγή www.ered.gr