Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζονται οι πιέσεις στην αγορά γραφείων.



Οι μισθωτές χώρων γραφείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προχωρούν σε αναζήτηση φθηνότερων επιλογών μετεγκατάστασης καθώς και επαναδιαπραγμάτευση των υφιστάμενων μισθώσεων με αποτέλεσμα οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης να δέχονται πτωτικές πιέσεις.
Οι διαπιστώσεις αυτές περιλαμβάνονται σε μελέτη που εκπόνησε το Τμήμα Μελετών και Έρευνας Αγοράς της Διεύθυνσης Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Eurobank EFG Property Services.
Οπως αναλυτικότερα επισημαίνεται, το υποτονικό κλίμα της κτηματαγοράς αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία νέων αναπτύξεων οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είτε ματαιώνονται είτε αναβάλλονται μέχρι την εμφάνιση σημείων ανάπτυξης της οικονομίας.
Στην Αθήνα, τα μισθώματα για τις κύριες αγορές του Κέντρου κυμαίνονται από €19-€23/τ.μ., κατά μήκος της Λ. Κηφισίας διαμορφώνονται σε €17-€19/τ.μ. για νεόδμητα ακίνητα και σε €14-€18/τ.μ. για παλαιότερα ακίνητα και στη Λ. Συγγρού οι τιμές κυμαίνονται από €14-€17/τ.μ. για νεόδμητα ακίνητα και από €11-€14/τ.μ. για ακίνητα παλαιότητας.
Στη Θεσσαλονίκη τα μισθώματα για την περιοχή του Κέντρου και της Καλαμαριάς διαμορφώνονται σε €8-€10/τ.μ. κατά περίπτωση, ενώ τα ίδια επίπεδα μισθωμάτων για ακίνητα σύγχρονων προδιαγραφών τύπου Α παρουσιάζονται και στις λοιπές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στα ίδια επίπεδα κινείται και η οδός 26ης Οκτωβρίου στη Δυτική πλευρά της πόλης.
Πηγή www.ered.gr