Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Αναζητούνται τράπεζες για το «Εξοικονομώ κατ' οίκον».



Να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» κάλεσε τις τράπεζες το ειδικό «Ταμείο Εξοικονομώ κατ' οίκον» που διαχειρίζεται η ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ.
Οι τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα συνεπενδύουν ίδια κεφάλαια από κοινού με κεφάλαια του «Ταμείου Εξοικονομώ κατ' οίκον», για την παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους σε φυσικά πρόσωπα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου ο χρηματοπιστωτικός Οργανισμός που θα εκδηλώσει το ενδιαφέρον του θα πρέπει να συνεπενδύσει ποσό από €95 έως €380 εκατ. Η ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ δύναται να ζητήσει από τους τελικώς επιλεγέντες χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να αυξήσουν ανάλογα το ποσό αυτό κατά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».
Σημειώνεται ότι κάθε συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού οργανισμού θα είναι διπλάσια του προσφερόμενου από το «Ταμείο Εξοικονομώ κατ' οίκον» κεφαλαίου, ώστε να επιτυγχάνεται σχέση συμμετοχής 1:2 (1 = «Ταμείο Εξοικονομώ κατ' οίκον» 2«Χρηματοπιστωτικός οργανισμός»).
Το ακριβές τελικό ποσό που καλούνται να συνεπενδύσουν οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα προσδιορισθεί μετά το πέρας υποβολής των αιτήσεων των ιδιωτών/νοικοκυριών και την διενέργεια συγκριτικής αξιολόγησης ανά περιφέρεια.
Το «Ταμείο Εξοικονομώ κατ' οίκον», διατηρώντας το δικαίωμα, πριν την υπογραφή της Συμφωνίας Χρηματοδότησης και Συνεπένδυσης, της εφαρμογής ενός μειωμένου επιτοκίου επί των κεφαλαίων που θα συνεισφέρει, προτίθεται ενδεικτικά να τοποθετήσει €190 εκατ.
Πηγή www.ered.gr