Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

80.000 αιτήσεις εξαίρεσης από το χαράτσι, μπλοκάρουν τις εφορίες.



Απίστευτο αλαλούμ επικρατεί στις εφορίες με την πληρωμή του τέλους ακινήτων ή την εξαίρεση από αυτό. Περισσότεροι από 500.000 ιδιοκτήτες δεν είχαν πληρώσει μέχρι πρότινος τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με τα χαράτσια ενώ μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί στους εφόρους περί τις 80.000 αιτήσεις για την απαλλαγή από το τέλος. Οι ΔΟΥ έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά καθώς δηλώνουν ότι αδυνατούν να εξετάσουν όλες αυτές τις αιτήσεις και να εκδώσουν αποφάσεις για το ποιοι τελικά είναι οικονομικά αδύναμοι να πληρώσουν το χαράτσι.

Κι ενώ συμβαίνουν το αδιαχώρητο στις εφορίες, η σύγχυση που επικρατεί στους ιδιοκτήτες συνεχίζεται. Μετά τη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπ. Οικονομικών, χιλιάδες πολίτες νομίζουν ακόμη ότι μπορούν να πληρώνουν το ποσό που αντιστοιχεί στο ρεύμα και να μην καταβάλουν το χαράτσι, πιστεύοντας ότι αφού δεν κόβεται το ρεύμα, θα τη… γλιτώσουν. Όμως, θα πρέπει να προσεχθεί το γεγονός ότι όποιο ποσό και να πληρώσει ο ιδιοκτήτης αυτό θα πηγαίνει για το χαράτσι και θα μένει ο λογαριασμός του ρεύματος απλήρωτος.

Στο μεταξύ, θα τρέχουν οι οφειλές και οι πολίτες που υπέβαλαν αίτηση εξαίρεσης από το τέλος κινδυνεύουν με τις ποινές και τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (ποινικές διώξεις, κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ακινήτων κ.ά.), αφού με την παρέλευση 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους την είσπραξή του θα αναλάβουν οι εφορίες. Πηγή www.ered.gr