Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Σχεδόν αρνητικές οι αποδόσεις πλέον από τα ακίνητα.



Για πρωτοφανή φορολογική λεηλασία της ακίνητης περιουσίας, η οποία σχεδόν ποινικοποιείται, μίλησε ο εκπρόσωπος της Alpha Bank, Γ. Ποιμενίδης, σε ημερίδα της Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής, που διοργανώθηκε το Σαββάτο.Οπως ανέφερε "την περασμένη χρονιά κάναμε σχόλια για αποδόσεις στα ακίνητα, οι οποίες ήταν προβληματικές αφού ήταν χαμηλότερες αυτών των καταθέσεων. Εφέτος οι αποδόσεις είναι σχεδόν αρνητικές".
Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2011, οι αγοραπωλησίες ακινήτων δεν ξεπέρασαν τις 20.000, με το 80% από αυτές να αφορούν παλαιά ακίνητα.
Σε ότι αφορά τις τιμές των ακινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας, η πτώση των τιμών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας (7% το 2011 και 18% από την αρχή της κρίσης). Στην πραγματικότητα, σημείωσε ο κ. Γόρδιος, εκπρόσωπος της Εθνιής Τράπεζας, η πτώση είναι 10% πέρυσι και 30% από την αρχή της κρίσης. "Ειδικά για τα ακριβά και μεγάλου μεγέθους ακίνητα παρατηρείται πτώση που αγγίζει το 50%" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή www.buildnet.gr