Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πρώτα εκλογές, μετά το δράμα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.


Μαύρο... καλοκαίρι θα κάνουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς όλοι οι φόροι και τα χαράτσια θα έρθουν μετά τις εκλογές προκειμένου να μη... διαταραχθεί το πολιτικό κλίμα.

Σε μια ακόμη προσπάθεια να μην πάνε οι Ελληνες στις κάλπες με άδειες τσέπες, αποφασίστηκε η αποστολή των εκκαθαριστικών για πληρωμή των φόρων, από το Μάιο και μετά. Ετσι,

Το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2012 θα ξεκινήσει να καταβάλλεται με τους λογαριασμούς του Μαίου και για τους επόμενους πέντε λογαριασμούς.

Το ΕΤΑΚ έτους 2009, τον ΦΑΠ έτους 2010 αλλά και τους φόρους ακίνητης περιουσίας για το 2011 και το 2012, θα πρέπει να πληρωθούν κι αυτά μετά το Μάιο.

Το πρόστιμο για τα αυθαίρετα θα αρχίσει να τρέχει κι αυτό μετά τις εκλογές καθώς η διαδικασία παρατάθηκε για το τέλος Ιουνίου.

Και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι μετατίθεται για το δεύτερο εξάμηνο η καταβολή τριών φόρων:

- Του φόρου εισοδήματος έτους 2011
- Της εισφοράς αλληλεγγύης η οποία φέτος θα εισπραχτεί μέσω των εκκαθαριστικών
- Του τέλους επιτηδεύματος το οποίο φέτος είναι υψηλότερο από πέρυσι. Είναι ένα τέλος το οποίο πρέπει να καταβάλλουν ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πέρυσι, διαμορφώθηκε στα 300 ευρώ και φέτος φτάνει στα 500 ευρώ.

Για τον Ιούλιο του 2012, έχει παραταθεί η υποβολή του εντύπου Ε9. Η υποβολή αυτών των δηλώσεων είναι απολύτως απαραίτητη για να επιβληθεί ο ΦΑΠ έτους 2012. Και αυτός ο φόρος λοιπόν, θα καταβληθεί προς το τέλος της χρονιάς.

Μετά τις εκλογές θα υπάρξουν και τα νέα μέτρα που θα επηρεάσουν άμεσα την αγορά ακινήτων, όπως π.χ. η αύξηση των αντικειμενικών αξιών που εκτιμάται ότι θα είναι 40% κατά μέσο όρο.

Στα «μαύρα» σενάρια που διακινούνται είναι η επιβολή Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια. Επίσης, αυξομειώσεις στους συντελεστές του φόρου μεταβίβασης, ψαλίδισμα του αφορολόγητου ορίου στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές και πλήρη κατάργησή του για ακίνητα μεγάλης αξίας, καθιέρωση φόρου υπεραξίας για τους πωλητές.

Πηγή www.ered.gr