Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Συνάντηση με τον Βορίδη ζητούν οι κατασκευαστές.


«Εάν τυχόν ψηφιστεί στην Ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο όπως είναι, τότε 10.000 και πλέον οικοδομικές επιχειρήσεις θα τεθούν στο περιθώριο», τονίζει η επιστολή η ΟΜΚΟΕΕ.



Την επιτακτική ανάγκη να γίνει ανταλλαγή απόψεων και διορθώσεων στο «Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τα Μητρώα Συντελεστών Ιδιωτικών Έργων» τονίζει η Ομοσπονδία Κατασκευαστών – Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, με επιστολή της προς τον υπουργό Υποδομών, Μάκη Βορίδη.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την έκτακτη συνάντηση προέδρων και μελών τηςΟΜ.Κ.Ο.Ε.Ε και του ΣΟΕΒΕ, με θέμα το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τα Μητρώα Συντελεστών Ιδιωτικών Έργων, η Ομοσπονδία με επιστολή της προς τον κ. Βορίδη σημειώνει ότι βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν είδε το φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χωρίς προηγουμένως να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

«Εάν τυχόν ψηφιστεί στην Ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο όπως είναι, τότε 10.000 και πλέον οικοδομικές επιχειρήσεις, που δεν είναι μηχανικοί αλλά άλλων επιστημονικών ειδικοτήτων, ή και οι εξ εμπειρίας κατασκευαστές, θα τεθούν στο επιχειρηματικό περιθώριο μέσα σε μία ημέρα», τονίζεται στην επιστολή.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι προκειμένου η χώρα α βγει από το οικονομικό πρόβλημα που έχει περιέλθει, είναι επιτακτική ανάγκη οι επιχειρηματίες του κλάδου μας να είναι ενεργοί επιχειρηματίες στη χώρα μας και όχι να τους οδηγήσουμε σε επιχειρηματική φυγή προς τις γειτονικές χώρες.

«Οι οικοδομικές επιχειρήσεις απασχολούν άμεσα ή έμμεσα ένα εκατομμύριο εργατοτεχνίτες και επιστήμονες οι οποίοι είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή να δεχθούν μέσα από ένα νομοσχέδιο την οριστική παύση απασχόλησης τους στη χώρα μας», σημειώνεται.

Τέλος, με την επιστολή της η Ομοσπονδία ζητά συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, προκειμένου να συζητηθεί το νομοσχέδιο προτού ψηφιστεί.

Πηγή www.voria.gr