Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Περίπου 81.000 ακίνητα έχει στο χαρτοφυλάκιο του το Δημόσιο.



Το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων του Δημοσίου αποτελείται από χαρτοφυλάκια 30 διαφορετικών φορέων και ανέρχεται σε περίπου 81.000 ακίνητα (μεταξύ των οποίων και αυτά που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ Α.Ε.).

Από αυτά τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία είναι εδαφικές εκτάσεις, τα οποία απαιτούν σημαντικό χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αξιοποίησή τους. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γ. Κασαπίδη.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι ολοκληρώθηκε ήδη ο νομικός και τεχνικός έλεγχος για 110 ακίνητα, των οποίων η αξιοποίηση, αυτή τη στιγμή, δρομολογείται.

Τέλος, ανέφερε ότι εντός του επόμενου τριμήνου, αναμένεται η έναρξη άλλων έξι διαγωνιστικών διαδικασιών για μεγάλα ακίνητα του δημοσίου.

Ειδικά για την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ), ο υπουργός υποστήριξε ότι είναι σήμερα η μοναδική εταιρεία που διαχειρίζεται τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου (άνω των 70.000 καταγεγραμμένα δημόσια ακίνητα, καθώς και Τουριστικά και Ολυμπιακά ακίνητα).