Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Οι τρεις λόγοι για να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκά.



Σήμερα, τα οικιακά φωτοβολταϊκά έργα αποτελούν μία από τις πιο αποδοτικές και ασφαλείς επενδύσεις για τα Ελληνικά νοικοκυριά, καθώς αποφέρουν μια επιπλέον πηγή εισοδήματος και συντελούν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της "Πράσινης Οικονομίας".

Αυτό αναφέρει η εταιρία Neon Energy σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι οι πελάτές της αναγνωρίζουν την τεράστια δυναμική που έχει η Ελλάδα στον χώρο των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), παρά τις αλλαγές στις τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, που θεσπίστηκαν το 2012. Αυτό γιατί:

Πρώτον, γιατί οι αποδόσεις των επενδύσεων παραμένουν υψηλές. Στα οικιακά έργα, παρά τη μείωση της τιμής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, οι αποδόσεις παραμένουν άνω του 18%.

Δεύτερον, γιατί τα κόστη κατασκευής έχουν μειωθεί σημαντικά και

Τρίτον, γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει μία από τις πιο προνομιακές τιμολογιακές πολιτικές φωτοβολταϊκών έργων σε όλη την Ευρώπη. Ο συνδυασμός των υψηλότερων τιμών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη με τις πιο υψηλές ηλιοφάνειες στην Ευρώπη, έχει ως αποτέλεσμα οι σχετικές επενδύσεις να κάνουν απόσβεση σε σύντομο χρονικό διάστημα (από τα 25 χρόνια που ισχύει η σύμβαση πώλησης με τη ΔΕΗ).

1000 οικιακά φωτοβολταϊκά έργα

Σε αυτό το πλαίσιο η Neon Energy ανακοίνωσε ότι έχει εγκαταστήσει 1000 οικιακά φωτοβολταϊκά έργα. Η εταιρία από την ίδρυσή της υλοποιεί φωτοβολταϊκές εφαρμογές σε πάρκα, οικιακές στέγες και επαγγελματικές στέγες παραδίδοντας τα έργα "με το κλειδί στο χέρι" τόσο στους πελάτες της στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες δραστηριοποίησής της στην Ευρώπη.

Η συνολική παραγωγική ισχύς των έργων που έχει εγκαταστήσει ανέρχεται στα 7,8MWp και αντιστοιχεί στην αποτροπή της έκλυσης 10.140 τόνων CO2 (Διοξειδίου του ’νθρακα) στην ατμόσφαιρα και σε 1.014.000 νέες δενδροφυτεύσεις.

"’νω των χιλίων επενδυτών έχουν εμπιστευτεί την Neon Energy για την εγκατάσταση των οικιακών φωτοβολταϊκών τους έργων," δήλωσε ο κύριος Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Πρόεδρος της Neon Energy. "Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η εταιρία μας έχει υλοποιήσει τα φωτοβολταϊκά έργα που της έχουν ανατεθεί υπεύθυνα, με συνέπεια και πάνω από όλα αποτελεσματικά προς όφελος των πελατών της. Ο στόχος της Neon Energy είναι να συνεχίσει με την ίδια πορεία για τα επόμενα 1000 έργα και παραπάνω."