Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Στην τσιμπίδα της εφορίας η ακίνητη περιουσία «πλουσίων».



Στην ακίνητη περιουσία των πιθανών μεγαλοφοροφυγάδων, στρέφεται το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να «τσιμπήσει» όσο το δυνατόν περισσότερους φόρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, από τους περισσότερους από 4.000 πλούσιους Ελληνες που θα μπουν στο στόχαστρο της εφορίας, 2.600 από αυτούς θα ελεγχθούν για τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν και πιθανόν να μην έχουν δηλώσει ή να μη μπορούν να δικαιολογήσουν.

Οι φάκελοι των πλούσιων με ακριβά ακίνητα θα πρέπει να ελεγχθούν εντός του επόμενου εξαμήνου και να συνταχθούν τα σχετικά πορίσματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο μικροσκόπιο μπαίνουν και 240 στελέχη και υπάλληλοι εφοριών που διαθέτουν ακριβά σπίτια ή εξοχικά και ίσως δεν δικαιολογούνται από την περιουσιακή τους κατάσταση.

Η πίεση της τρόικας για πάταξη της φοροδιαφυγής έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερη με τον κίνδυνο που ελλοχεύει να είναι η αποτυχία στο συγκεκριμένο μέτωπο και η λήψη νέων μέτρων. Ετσι, το οικονομικό επιτελείο ξεκινά τον αυστηρό έλεγχο στην ακίνητη περιουσία, κυρίως σε βίλες σε ακριβά προάστια της Αθήνας και σε νησιά.