Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τα ακίνητα αποκτούν λόγο.



Ένας νέος φορέας που φιλοδοξεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αγορά των επαγγελματικών ακινήτων ιδρύθηκε πρόσφατα. Στόχος η παρέμβαση στη δημιουργία μιας διαφανούς αγοράς και ταυτόχρονα η αποφυγή των στρεβλώσεων σε θεσμικά ζητήματα που ταλανίζουν το τομέα της ανάπτυξης και επένδυσης σε ακίνητη περιουσία.

Στον φορέα αυτό μετέχουν εταιρείες ανάπτυξης, εταιρείες διαχείρισης, επενδυτικά σχήματα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κάθε μορφής υπηρεσίες που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία.

Τα πρώτα ζητήματα που θα απασχολήσουν το νέο σωματείο που αριθμεί περισσότερα από 30 μέλη έχουν να κάνουν με τη φορολογία και τη χρηματοδότηση.

Το καταστατικό έχει εγκριθεί από τα μέλη και αύριο η γενική συνέλευση του οργάνου θα εκλέξει το προεδρείο ανάμεσα από υποψηφιότητες γνωστών στελεχών που διαθέτουν κύρος και πολυετή παρουσία στην ελληνική αγορά ακίνητης περιουσίας.

«Στόχος είναι να πρυτανεύσει η λογική στη λήψη των κατάλληλων μέτρων που θα διατηρήσουν την παραγωγική δραστηριότητα των επενδύσεων στον τομέα της ακίνητης περιουσίας και να υποστηριχθούν οι υγιείς επιχειρήσεις, που είναι σήμερα ζωντανές, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και την κρατική παρέμβαση στη διόρθωση των τιμών των ενοικίων, σχολίαζε χαρακτηριστικά ένα από τα ιδρυτικά μέλη της κίνησης», προσθέτοντας ότι «η γη αποτελεί υπόβαθρο και προϋπόθεση ανάπτυξης ενός κράτους είτε αφορά επιχειρήσεις, ενέργεια, υπηρεσίες, τουρισμό και άλλες εκφάνσεις επιχειρηματικότητας».

Μέλη του νέου θεσμικού συνομιλητή της κυβέρνησης, δεν παρέλειψαν να αξιολογήσουν θετικά κυβερνητικές παρεμβάσεις όπως τις νέες ρυθμίσεις για τις ΑΕΕΑΠ και την απελευθέρωση της αγοράς των εκτιμητών με παράλληλη κατάργηση των προνομίων του ΣΟΕ.