Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Στουρνάρας: «Κανείς νέος φόρος στα ακίνητα».


Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων στα ακίνητα, πέραν όσων έχουν ήδη θεσμοθετηθεί, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας στη διάρκεια παρέμβασής του στο τηλεοπτικό δελτίο του Mega.
«Ό,τι παίρναμε θα παίρνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά καθιστώντας σαφές ότι το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης με τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση για την εξεύρεση της δικαιότερης λύσης σχετικά με τη φορολογία ακινήτων και επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις στο ζήτημα αυτό.
«Δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος στα ακίνητα», πάντως, τόνισε.
Ακόμη προανήγγειλε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, λέγοντας ότι αυτές θα εναρμονιστούν με τις εμπορικές ώστε να αντικατοπτρίζουν ό,τι ισχύει σήμερα στην ελληνική αγορά ακινήτων.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης σχετικά με τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος», και προανήγγειλε μείωση της φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων όσο και ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το πρόβλημα στο οποίο βρίσκεται η κοινωνία και ότι προτεραιότητα έχει η διάσωση της χώρας.