Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ανακατεύεται η τράπουλα στα επαγγελματικά ακίνητα.


Καφέ και καταστήματα εστίασης η νέα «μόδα» στη Θεσσαλονίκη, με τους επιχειρηματίες να αναζητούν φθηνή και κερδοφόρα επαγγελματική στέγη σε κεντρικά σημεία.


Εντείνεται το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο «μετανάστευσης» τωνεπιχειρηματιών από τα περίχωρα και τις γύρω περιοχές της Θεσσαλονίκης, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι επαγγελματίες, εκμεταλλευόμενοι τα «σκοτωμένα» μισθώματα, που είναι μειωμένα πάνω από 50%, αναζητούν ευκαιρίες σε ακίνητα που παλαιότερα ήταν απλησίαστα.

Μάλιστα, η «μόδα» που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στην πόλη είναι οικαφετέριες και γενικότερα οι επιχειρήσεις εστίασης. «Αυτό που κινείται περισσότερο το τελευταίο διάστημα είναι το μισθωμένο επαγγελματικό ακίνητο, σε καλή θέση, στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ακίνητα που βρίσκονται σε καλά σημεία, προκειμένου να γίνουν καφέ», δηλώνει στηVoria.gr ο Κώστας Γεωργάκος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης και γενικός διευθυντής της Parthenon Real Estate.

«Ο κόσμος ψάχνει να βρει τι θα κάνει, με αποτέλεσμα να ρίχνει τα λεφτά του σε ό,τι βλέπει πως μπορεί να δουλέψει», σημειώνει, συμπληρώνοντας ωστόσο πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο μετά από 2-3 μήνες λειτουργίας, αφήνοντας πολλές φορές φέσια στους ιδιοκτήτες.

«Όλοι ψάχνουν να βρουν επαγγελματικούς χώρους σε τιμές σκοτωμένες. Όλη αυτή η κατάσταση αρχίζει και ανακατεύει την τράπουλα στην αγορά, με αποτέλεσμα επιχειρηματίες που παλαιότερα δεν θα μπορούσαν να έχουν μια θέση σε κεντρικούς δρόμους, τώρα, εκμεταλλεύονται την κατάσταση και αρχίζουν να ψάχνουν ευκαιρίες που σε άλλες εποχές δεν τα είχαν», δηλώνει.

Εξάλλου, ήδη τα τελευταία 2-3 χρόνια οι τιμές των επαγγελματικών μισθωμάτων έχουν πάρει την κατιούσα και έχουν υποχωρήσει σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και μέχρι 50%, με συνέπεια να υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης, όπως στις οδούς Τσιμισκή και Εγνατία, κυριολεκτικά μισοτιμής.