Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Νέο πλαίσιο ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα.



"Θέλουμε αυτό να είναι και το τελευταίο βήμα πριν τεθεί σε ισχύ το νέο πλαίσιο που ετοιμάζει το Υπουργείο, για να ελεγχθεί οριστικά η κατάσταση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοσίου συμφέροντος" ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την παράταση της προθεσμίας υποβολής των νέων δηλώσεων για την υπαγωγή στο νόμο 4014 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

"Δίνουμε περισσότερο χρόνο και καλύτερους οικονομικούς όρους στη διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων, για να διευκολύνουμε τη μετάβαση προς την οριστική λύση" τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Σημειώνεται, ότι η προθεσμία υποβολής των νέων δηλώσεων για την υπαγωγή στον νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων παρατάθηκε έως τις 31 Μαΐου 2013, ενώ παράλληλα, δόθηκε παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου 2013 και της προθεσμίας υποβολής για τη δεύτερη φάση της υπαγωγής, που αφορά τόσο στις παλαιές όσο και στις νέες δηλώσεις.

Ταυτόχρονα, υπογράφηκε από το ΥΠΕΚΑ, Υπουργική Απόφαση, η οποία παρέχει τόσο τη δυνατότητα διενέργειας δικαιοπραξιών και της έκδοσης διοικητικών αποφάσεων με την καταβολή του 30% του προστίμου, όσο και εκπτώσεις, που είχε καταληκτική ημερομηνία 30/1/2013 και η οποία επίσης μετατέθηκε για τις 31/5/2012.