Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Χρυσά ακίνητα.



Καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα ακόμα και πάρκινγκ έχουν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το υπουργείο Εργασίας η κατάσταση έχει ως εξής:
ΙΚΑ. Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας έχει στη διάθεσή του 188 ακίνητα και οικόπεδα. Από αυτά τα 79 παραμένουν κενά και τώρα αναζητείται «φόρμουλα» για την αξιοποίησή τους. Συγκεκριμένα, το Ταμείο έχει συνολικά 60 οικόπεδα σε διάφορες περιοχές της χώρας ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Τα 56 παραμένουν αναξιοποίητα, μεταξύ των οποίων είναι οικόπεδα στην Κηφισιά, στην Πάτρα, στην Ελευσίνα, στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα δεν αξιοποιούνται 21 κτίσματα, από τα οποία για τα επτά υπάρχει δικαστική διένεξη και αναμένεται να βγει η απόφαση.

ΝΑΤ. Δεκαέξι αναξιοποίητα ακίνητα -που περιλαμβάνουν γραφεία αλλά και καταστήματα- έχει το Ταμείο. Μεταξύ άλλων, είναι κενά 19 καταστήματα στην Αθήνα και στον Πειραιά. Στην «προίκα» του Ταμείου είναι, μεταξύ άλλων, κτίριο όπου στεγάζεται ένας κινηματογράφος και τέσσερα υπόγεια πάρκινγκ.

ΤΑΠΙΤ (Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα). Δύο οικόπεδα και ένα κατάστημα δεν αξιοποιούνται. Το ένα οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου και είναι υπό αμφισβήτηση και το άλλο είναι επίσης εκτός σχεδίου και κατεχόμενο.

ΕΤΑΑ. Δεκαέξι αναξιοπίητα ακίνητα (από καταστήματα έως και γραφεία) έχει το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων. Παράλληλα στη διάθεσή του έχει και επτά οικόπεδα, εκ των οποίων δύο είναι αγροί.

Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Κενά είναι 11 ακίνητα, ενώ 16 ενοικιάζονται. Το Ταμείο έχει στην κατοχή και δύο διατηρητέα (στην Ακαδημίας και στην Πινδάρου). ΕΤΕΑ. Οκτώ ακίνητα (συγκεκριμένα γραφεία) και τρία οικόπεδα παραμένουν αναξιοποίητα.