Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το Δημόσιο μισθώνει 2.389 κτίρια για τη στέγαση Δημοσίων Υπηρεσιών.



Το Δημόσιο νοικιάζει 2.389 ακίνητα για να στεγάσει τις υπηρεσίες του, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή, προς απάντηση ερωτήματος του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον υπουργό Οικονομικών οι συμβάσεις μισθώσεων κτιρίων για τη στέγαση Δημοσίων Υπηρεσιών ανέρχονται σε 2.389.

Ο κ. Καπερνάρος ζητούσε να μάθει ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνουν κτίρια στο Δημόσιο και ποια η διαδικασία με την οποία επελέγησαν τα κτίρια τους για μίσθωση από το ελληνικό Δημόσιο.

Σχετικά με τις διαδικασίες, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει τα ακόλουθα: "οι μισθώσεις κτιρίων για τη στέγαση Δημοσίων Υπηρεσιών διενεργούνται από τις Κτηματικές Υπηρεσίες, που είναι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η διενέργεια μίσθωσης γίνεται κυρίως μέσω δημόσιων διαγωνισμών και κατ΄ εξαίρεση με απευθείας μίσθωση, όπως προβλέπει το Διάταγμα 19/1932 και μετέπειτα ο Ν. 3130/2003".

Οσον αφορά για τα στοιχεία των ιδιοκτητών, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε πως έχει απευθύνει ερώτημα για τη δημοσιοποίησή της στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.