Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Προκήρυξη νέου διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ.



Χθες προκηρύχθηκε ακόμη ένας διαγωνισμός από το ΤΑΙΠEΔ, που αφορά την πώληση των αρχικών 5 από τους συνολικά 16 χώρους εμπορικής υποστήριξης επί της Αττικής Οδού, οι οποίοι είχαν απαλλοτριωθεί στο παρελθόν υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ως χώροι στάθμευσης με εγκαταστάσεις εμπορικής εκμετάλλευσης.

Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις με προεπιλογή. Οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 15 Απριλίου 2013.

Τα ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση είναι:

α. στην Κύμης (εντός σχεδίου, νοτιανατολικά του κόμβου της Αττικής οδού με τη λεωφόρο Κύμης), συνολικής επιφάνειας 6.680 τ.μ.

β. Πλακεντίας (εντός σχεδίου, πλησίον του σταθμού μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και του κόμβου 13 της Αττικής Οδού) συνολικής επιφάνειας 5.910 τ.μ.

γ. Κάντζας (εκτός σχεδίου), 6.852 τ.μ.

δ. Σιδηροδρομικού Σταθμού Νερατζιώτισσας (εντός σχεδίου, ανάμεσα στο εμπορικό κέντρο The Mall και το κατάστημα Jumbo) 6.830 τ.μ.

ε. λεωφόρου Κηφισιάς (εντός σχεδίου, δίπλα στον κόμβο της λεωφ. Κηφισιάς με την Αττική Οδό και στον σταθμό Νερατζιώτισσα) 4.275 τ.μ.

Τα ακίνητα ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι σχετικές διαδικασίες για τη μεταβίβασή τους στο ΤΑΙΠEΔ. Ο επενδυτής που θα επιλεγεί για την αγορά κάθε ακινήτου θα πρέπει να αξιοποιήσει το ακίνητο, σύμφωνα με τους περιορισμούς που τίθενται από τις γενικές και ειδικές πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις που ισχύουν για τα συγκεκριμένα ΧΕΥ της Αττικής Οδού.

Κριτήρια συμμετοχής: κατοχή συνόλου ιδίων κεφαλαίων ύψους 1 εκατ. ευρώ το τελευταίο οικονομικό έτος.

Σύμβουλοι διαγωνισμού :Attica Bank, Re-De-Plan Consultants, Euroconsultants, Attica Bank Properties, Δικηγορική Εταιρεία Μπαχάς Γραμματίδης και Συνέταιροι.

Υποβολή δεσμευτικών προσφορών: η 17η Ιουνίου 2013.