Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - Παραδίδουν τα κλειδιά των διαμερισμάτων τους οι ιδιοκτήτες.




Τα... κλειδιά των ακινήτων τους στο υπουργείο Οικονομικών σκοπεύουν να παραδώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) δεν κληθεί στη διαβούλευση για τον ενιαίο φόρο, ώστε αυτός να διαμορφωθεί σε επίπεδα που να μπορούν να ανταποκριθούν οι φορολογούμενοι.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε επιστολή που έστειλε χθες η ΠΟΜΙΔΑ στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στην οποία τονίζεται πως ο στόχος για ετήσια έσοδα ύψους 3,2 δισ. ευρώ από τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας είναι απόλυτα ανέφικτος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα το μεσημέρι για το ζήτημα της φορολόγησης των ακινήτων έχει προγραμματιστεί σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής υπό τον Γιάννη Στουρνάρα.

Μέχρι τώρα αυτό που έχει αποφασιστεί είναι ο νέος φόρος να επιβληθεί με αφορολόγητο ύψους 50.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας κατ΄ άτομο (100.000 ευρώ για ζευγάρι).

Στην επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει αγνοήσει τις προτάσεις των ιδιοκτητών ακινήτων και γίνεται λόγος για μονιμοποίηση του έκτακτου τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ).