Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ιδιοκτήτες: Για να νοικιάσουν το ακίνητό τους ζητούν εκκαθαριστικό της εφορίας.



Η οικονομική κρίση, είναι εδώ και τα αποτελέσματά της είναι δυστυχώς πολύ ορατά και στις μισθώσεις των ακινήτων. Σήμερα το 1/3 των ενοικιαστών ακινήτων καθυστερούν να πληρώσουν το ενοίκιο από ένα μήνα έως και ένα χρόνο ενώ υπάρχουν και άλλοι που εκμεταλλεύονται την κρίση και γίνονται "επαγγελματίες μπαταχτήδες".

Προκειμένου, να γλιτώσουν από οποιαδήποτε "παγίδα" οι ιδιοκτήτες ακινήτων φαίνεται ότι ζητούν από τους υποψήφιους ενοικιαστές ακόμα και εκκαθαριστικά σημειώματα. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να βεβαιωθούν για την φερεγγυότητά τους, να εξασφαλίσουν ότι θα τους καταβάλλεται το συμφωνηθέν ενοίκιο και να γλιτώσουν τα χειρότερα όπως εξώσεις, δικαστικά έξοδα, απώλεια ενοικίων, κοινόχρηστα που "τρέχουν" κτλ.

Σημειώνεται, ότι "επαγγελματίες μπαταχτήδες" συνήθως επιλέγουν να "νοικιάσουν" κατά κανόνα επιπλωμένα διαμερίσματα και δεν έχουν καμία πρόθεση να καταβάλουν κάποιο ενοίκιο. Για το λόγο αυτό, αφήνουν τον ιδιοκτήτη να προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις όπως προειδοποιήσεις, εξώδικα κτλ, μέχρις ότου έρθει η ώρα για την κοινοποίηση του εγγράφου της έξωσης. Μόνο τότε αποχωρούν από το ακίνητο, αναζητώντας πάντα το επόμενο "ακίνητο" που ούτε και σε αυτό έχουν καμία πρόθεση να πληρώσουν.

Την ίδια ώρα, περίπου 1 στα 3 ακίνητα που ενοικιάζονται επισήμως στην Ελλάδα, είναι άδειο και αναζητά επί μήνες μισθωτή. Εκτιμάται ότι περίπου πάνω από 300.000 ακίνητα κάθε είδους έχουν μείνει στα αζήτητα.