Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Εξαίρεση από φορολόγηση ακινήτων των βιομηχανιών.



Εξαίρεση της φορολόγησης των ακινήτων της βιομηχανίας ζητά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής - ισχύει ήδη και για το ειδικό τέλος ακινήτων - καθώς εάν φορολογηθούν οι πάγιες εγκαταστάσεις και τα ακίνητα των βιομηχανικών επιχειρήσεων είναι αδύνατες και οι επενδύσεις αλλά και οι προσπάθειες, για αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας, της εθνικής παραγωγής.

«Η αναθέρμανση της οικονομίας είναι αδύνατη χωρίς την απαιτούμενη ρευστότητα και η ρευστότητα είναι επίσης αδύνατη, όταν οι έκτακτες φορολογήσεις προκαλούν ταμειακά προβλήματα στις επιχειρήσεις»,
δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Μαθιός, αναφερόμενος στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των ακινήτων και πρόσθεσε:

«Eίναι αυτονόητο ότι εάν θέλουμε συνέχιση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ανταγωνιστικότητα και πολύ περισσότερο, επενδύσεις και ανάπτυξη, δεν επιτρέπεται να συνεχίζεται η αντίφαση που προκαλεί η φορολογική πολιτική.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η εξαίρεση της φορολόγησης των ακινήτων της βιομηχανίας μπορεί να λειτουργήσει ως ουσιαστικό κίνητρο για την παραπέρα συνέχιση της βιομηχανικής δράσης, με προοπτική για την ανάπτυξη.

Ζητούμε από το υπουργείο Οικονομικών να αποδεχθεί ότι η μη επιβολή φόρων στα βιομηχανικά ακίνητα που ισχύει ήδη και για το ειδικό τέλος ακινήτων, θα αποτελέσει βάση για το σχεδιασμό νέων επενδύσεων".

Υπενθυμίζεται οτι την εξαίρεση των βιομηχανικών και βιοτεχνικών ακινήτων από την επιβολή του νέου φόρου ακινήτων, είχε ζητήσει την προηγούμενη βδομάδα και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (BEA).