Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Την Πέμπτη κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.



Ολοκληρώθηκε επί της αρχής, η συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και την ερχόμενη Πέμπτη κατατίθεται στην Ολομέλεια.

Σημειώνεται ότι υπέρ, επί της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετο εμφανίστηκε το ΚΚΕ ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, με το νομοσχέδιο κατηγοριοποιούνται οι αυθαιρεσίες ανάλογα με την περιβαλλοντική επιβάρυνση και υπάρχει και μια διαφορετική αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης ανάλογα με το μέγεθος αυτής. Επίσης, απαντώντας σε ενστάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης περί φοροεισπρακτικής λογικής του νομοσχεδίου είπε χαρακτηριστικά "Πώς θα μπορούσε να κατηγορηθούμε για φοροεισπρακτικό πνεύμα, όταν το νομοσχέδιο μεριμνά ιδιαίτερα για τις ειδικές ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν το προνόμιο των 100 εξαμηνιαίων δόσεων;"