Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Πλειστηριασμοί, κατασχέσεις, κόκκινα δάνεια...

Ρευστοποιούνται τα πάντα, για να καλυφθούν ανοικτές υποχρεώσεις από την εποχή των παχέων αγελάδων...

Κατακόρυφη αύξηση σημείωσαν το 2011 οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει απαγορευτικό για σπίτια κάτω των 200.000 ευρώ, που είναι πρώτη κατοικία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο σφυρί βγήκαν μεγάλα ακίνητα, κι όχι απαραίτητα, αποκλειστικά από τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και από το δημόσιο και από ιδιώτες. Η συνολική αξία τους ξεπέρασε στα 4,5 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι σχεδόν διπλάσιο με αυτό του 2008, όταν άρχιζε δηλαδή η κρίση.

Ενδεικτικό κι αυτό γεγονός της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο αριθμός των πλειστηριασμών έφτασε και ξεπέρασε τις 44.000, ενώ ανάλογη ήταν και η έκρηξη που σημειώθηκε και στο κομμάτι των κατασχέσεων.

Γενικότερα, η εικόνα που δημιουργείται είναι πως ...ρευστοποιούνται τα πάντα, για να καλυφθούν ανοικτές υποχρεώσεις από την εποχή των παχέων αγελάδων. Μόνο που στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ρευστοποιήσεις αυτές είναι δυστυχώς αναγκαστικές. Ήδη, οι επισφάλειες στα στεγαστικά έφτασαν στο 12%. Κι έπεται συνέχεια ...

Πηγή www.voria.gr