Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Στο στόχαστρο βρετανικών funds η ελληνική αγορά ακινήτων.


Επενδυτικό fund με έδρα το Λονδίνο που ελέγχεται κυρίως από βουλγαρικά συμφέροντα ενδιαφέρεται για επενδύσεις στον τουρισμό και την αγορά ακινήτων σε Βόρεια Ελλάδα και νησιά.


Με την ολοκλήρωση του PSI, αρχίζει να αναθερμαίνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με δύο επενδυτικά funds που έχουν έδρα τοΛονδίνο, αλλά διαχειρίζονται βουλγαρικά όπως και αμερικανικά κεφάλαια, να εξετάζουν πιθανές τοποθετήσεις στο real estate και ειδικότερα σε αναπτύξεις δεύτερης κατοικίας για Δυτικο-ευρωπαίους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, το επενδυτικό fund με έδρα το Λονδίνο, που στο παρελθόν εξέταζε και την περίπτωση της ΣΕΚΑΠ, εκδηλώνει εκ νέου το ενδιαφέρον του για τη χώρα μας, έχοντας αναθέσει μελέτες για επενδύσεις στον τουρισμό και την αγορά ακινήτων που αρχικά εστιάζονται στη βόρεια Ελλάδα και σε νησιά.

Το συγκεκριμένο fund, ελέγχεται κυρίως από βουλγαρικά συμφέροντα που έχουν συμμετοχή σε εμπορική Τράπεζα της γειτονικής χώρας, αλλά και στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπορική Τράπεζα είναι η Corporate Commercial Bank AD και ο όμιλος των ΜΜΕ , είναι το New Bulgaria Media Group.

Όμως επενδύσεις σε οργανωμένα οικιστικά συγκροτήματα, για Δυτικοευρωπαίους συνταξιούχους, ενδιαφέρουν και καθαρόαιμο βρετανικό fund, που διαχειρίζεται και αμερικανικά κεφάλαια και το οποίο επενδύει σε όποιον κλάδο εντοπίζει προοπτικές. Το εν λόγω fund, είχε πρωτο- εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη χώρα μας, πριν περίπου ενάμισι χρόνο, αλλά είχε περάσει σε στάση αναμονής, λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργούσαν τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.

Σε αυτή τη φάση, το ενδιαφέρον του αναθερμαίνεται και στρέφεται κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Οι επενδύσεις, εφόσον προχωρήσουν, θα αφορούν οργανωμένα οικιστικά σύνολα με υψηλές προδιαγραφές μόνιμης κατοικίες, καθώς το κοινό στο οποίο θα απευθυνθούν θα είναι συνταξιούχοι που θέλουν να περνούν έως και οκτώ μήνες το χρόνο στις ήπιες κλιματολογικές συνθήκες της νότιας Ευρώπης.